Cejlonská skořice mletá v Bio kvalitě

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Cejlonská skořice mletá v Bio kvalitěNení skladem2 Kč
Cejlonská skořice byla vypěstována na Madagaskaru. Má světle hnědou barvu s tmavě žlutými odstíny. Má intenzivní vůni a příjemně sladkou chuť. Je perfektním společníkem ve sladké i slané kuchyni. Vyzdvihuje chutě velkého spektra surovin a společně s medem tvoří perfektní dvojici pro vaše zdraví.
TOP Informace o cejlonské skořici
- Staří Egypťané a Římané ji používali jako léčivo.
- Na naše území se skořice dostala až v 15. století.
- Listy skořicovníku se používají k výrobě olejů a vonných esencí.
- Existuje pravá a nepravá skořice.
- Účinek skořice se zvyšuje společně s medem – tyto dvě složky se vzájemně posilují.
- Skořice je v zpracovaná kůra stromu skořicovníku.
Jak se skořice využívá?
Využití skořice si častokrát spojujeme s navozením vánoční atmosféry. Využíváme k tomu většinou celé kusy zatočených skořicových lusků nebo pomletou skořici na dochucení nápojů a jídel. Mletá verze nabízí uspokojení vícero smyslů, ať už zraku, čichu nebo chuti. Přidat ji můžeme do spousty sladkých pokrmů (perník, buchty, cukrovinky, pečivo) a své místo si našla dokonce i při zavařování. Méně známé je v Čechách její slané využití. Například v Asii se skořice běžně přidává k rýžovým pokrmům, k jehněčímu masu nebo do luštěninové omáčky.
Potřebujete poradit?
