Lahůdkové droždí vločky

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Lahůdkové droždí vločkySkladem > 5 g0 Kč
Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.
Tipy na použití:
- karbanátky
přidejte 2 lžíce (nebo více, podle chuti) ke svému oblíbenému receptu - drožďová pomazánka
smíchejte droždí s umixovaným uzeným tofu a trochou olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a sušené nebo čerstvé bylinky - vajíčková pomazánka
orestujte nakrájenou cibuli na 2 lžících olivového oleje, přidejte 3–4 vajíčka a promíchejte, dochuťte 2 lžícemi lahůdkového droždí, solí, pepřem a bylinkami - bazalkové pesto
rozmixujte: 30 g bazalky, 30 g piniových oříšků, 20 g lahůdkového droždí, 80 ml olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžičku soli (nebojte se experimentovat a vyzkoušejte různé druhy bylinek a oříšků – třeba hladkolistou petrželku s kešu oříšky) - smetanové omáčky
- rizota
- saláty
- dušená zelenina
- luštěninová jídla
- na chleba namazaný máslem nebo tvarohem
Potřebujete poradit?
