Pohanková mouka bezlepková
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Pohanková mouka bezlepkováskladem > 5 g0 Kč
POHANKOVÁ MOUKA
Pohanka obsahuje draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan, zinek. Z vitamínů skupinu B, cholin, rutin a tokoferol (E). Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah bioflavonidu, rutinu, obsaženého v semenech i slupkách. Působí léčivě na cévy v celém organismu. Vrací jim pružnost a přináší úlevu při křečových žilách. Spolu s přítomným vitamínem E léčí na cévách chorobné změny. Zmírňuje potíže s křečovými žílami na nohou. Účinek rutinu ještě násobí vitamín C, proto je nezbytné jíst k pohance syrovou zeleninu. Rutin s vitaminem C snižuje riziko trombózy, infarktu či mozkové mrtvice. Pravidelná konzumace pohanky (alespoň tři krát týdně) spolu s pitím odvaru z lněného semene a zvýšeným příjmem vlákniny vyléčí během měsíce hemoroidy. Pohanka je rovněž velmi výhodná k detoxikaci při těhotenství a vůbec jakékoli autointoxikaci (sebeotravě). Známý je léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, při zvýšené krvácivosti, žaludečních a dvanáctníkových vředech, střevních nádorech či při silné a déletrvající menstruaci. Obsah vitaminů B 1 a B 2 pomáhá tělu aktivovat energii podporující činnost nervů. Příznivě ovlivňuje stavy podrážděnosti, nechutenství a bolesti hlavy. Je účinná při únavě i rekonvalescenci a zvyšuje odolnost vůči infekcím. Použití pohankové mouky je podobné jako u pšeničné krupice. Pohanková mouka je vhodná do tradičních kaší, zavářek, halušek, knedlíků, lívanců, polenty, pomazánek, pudinků i moučníků.
Mouka se vyrábí z pohanky mechanicky loupané. Je bezlepková. Používá se na pečení chleba, rohlíků, koláčů, buchet a moučníků, zahušťovadlo.
Složení: Pohanková mouka z mechanicky loupané pohanky 100%
Země původu: Česká republika
Potřebujete poradit?
