Višně v hořké čokoládě

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Višně v hořké čokoláděSkladem > 5 g1 Kč
Kombinace sladko-kyselých višní s hořkou čokoládou nemá chybu.
Višně jsou navíc bohaté na minerály, vlákninu a stopové prvky.
Vše o višních
Višně možná nejsou tak vyhledávané jako třešně, ale je to obrovská chyba. I toto ovoce je přírodním rezervoárem látek, které potřebujeme k dobře fungujícímu zdraví. A hlavně báječně chutnají! Nejsou sice tak sladké, ale to vůbec nevadí. Dokonce je to jejich určitá výhoda.
Právě z višní se připravují fantastické likéry, které mají dlouhou tradici. Na tyto tekuté životabudiče nedal dopustit třeba jeden z nejslavnějších francouzských vojevůdců, Napoleon Bonaparte. Stejně tak vynikající jsou višně sušené. Když je namočíte do čokolády a obalíte v sypaným kokosu, budete se olizovat za ušima ještě druhý den.
Co nám višně mohou nabídnout?
- V první řadě jsou to minerály, vláknina a stopové prvky. Jmenujme třeba draslík, fosfor, vápník, železo, jód a zinek.
- Provitamín A, vitamíny řady B, C, E a K jsou pro naše zdraví nepostradatelné.
- Obsahují důležité přírodní barvivo antokyan, které je obecně v jiných druzích ovoce hodně vzácné. Kromě višní ho najdeme třeba v borůvkách a brusinkách.
- Co do antioxidantů si stojí velice dobře, podle některých informací se ve srovnání s ostatními zdroji drží na skvělé 14. příčce.
Sušené višně? Okamžite vám dobijí baterky!
Dejte si je k snídani: zpestří jakoukoli cereální směs nebo jimi ochuťte obilninovou kaši. Poslouží i jako zdravá přesnídávka nebo dezert. Je to lehká, energetická svačinka, která vám okamžitě dobije baterky a zlepší náladu.
I višeň je opředena tajemstvím
Byla to právě jihovýchodní Evropa, která dala světu toto výborné ovoce. A kromě ní ho ve stejnou dobu nabídla i západní Asie a Indie. Višeň obecná je nenápadný strom, který dorůstá do výšky 5 až 10 metrů. V Evropě patří k největším pěstitelům známá ovocnářská velmoc, a tou je Polsko. Po čerstvém ovoci se nemá pít, rychle kvasí a může způsobit střevní potíže.
Složení: hořká čokoláda 64 % [cukr, kakaová hmota,kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku,Sal, olej z jader manga), MLÉČNÝ TUK, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma], proslazené višně 35 % [višně5 ,cukr, dextroza, regulátor kyselosti: kyselina citronová; aroma, ),lešticí směs (tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová). Obsah kakaové sušiny nejméně 38%.
Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 06-07 měsíců
Země původu: Česká republika
Potřebujete poradit?
